Bij BladenMakers hebben we een duidelijke visie hoe een online magazine eruit moet zien. Omdat we in de markt geen platform konden vinden dat we perfect vonden, ontwikkelden we er zelf één: InZine.

Net als een gedrukt tijdschrift heeft het InZine-platform een duidelijk begin en einde. Er is maar één voorgestelde leesrichting. Dit zorgt niet alleen voor overzicht, maar ook voor minder onnodige keuzes en keuzestress bij de volgorde waarop je de artikelen moet lezen. Ook wilden we met InZine een overzichtelijk en behapbaar e-magazineformat maken. Het digitale tijdschrift moet gemakkelijk in één keer uit te lezen zijn. Dit in tegenstelling tot veel reguliere blogs of websites waarbij het totaaloverzicht van beschikbare informatie niet aanwezig is en waarbij het ondoenlijk is om alle inhoud in één keer uit te lezen.

Met InZine willen we de leeservaring online optimaliseren. De gekozen lettertypes, de breedte van de zinnen en de afstand tussen de regels hebben we geoptimaliseerd voor online leesbaarheid. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat het ontwerp op alle verschillende formaten beeldschermen blijft functioneren.

InZine is te lezen met vrijwel iedere webbrowser. Daardoor is app-installatie niet nodig en is de drempel tot het lezen van het blad zo laag mogelijk. Doordat iedere pagina zijn eigen URL heeft, is deze zeer gemakkelijk te delen, bijvoorbeeld via social media of de eigen website.

Meer weten? Neem contact met ons op via www.bladenmakers.nl/contact